ContourSupport Wat is jouw doelstelling?

ContourSupport

Afslanken of aankomen?

ContourSupport is een begeleidingsprogramma bedoeld voor mensen die zich beter willen voelen in hun eigen lichaam. Voor de één betekent dit 10 kilo afvallen, voor de ander juist kilo’s bijkomen. Weer een ander heeft het ideale gewicht, maar komt energie tekort of heeft een ongezond gevoel.

De redenen van deze ongelukkigheden zijn vanzelfsprekend heel divers. Des te belangrijker is het dat er per persoon een analyse gemaakt wordt en een persoonlijk plan wordt uitgeschreven. We laten de vele gezondheidsprogramma’s waarbij ieder over één kam geschoren wordt achter ons en gaan kijken naar jou als persoon.

De cursus

De ContourSupport cursus duurt 10 weken waarbij er naast persoonlijke analyses ook in groepsverband gewerkt wordt. Dit maakt de cursus uitermate betaalbaar en effectief. Tijdens de bijeenkomsten gaan de cursisten begrijpen wat het probleem is en hoe dit opgelost kan worden. Denk hierbij aan voedingsadviezen, bewegingsadviezen en metingen van zowel gewicht en het vetpercentage.

In de eerste week bekijk je samen met je persoonlijke coach wat de probleemstelling is. Hierbij wordt het traject van de komende 9 weken bepaald. Ook wordt het voedingsdagboek uitgelegd en 3 dagen lang bijgehouden. Na de intake gaat het balletje rollen. In regelmatige vetmetingsconsulten en wekelijkse bewegingssessies ga je aan je persoonlijke doelstellingen werken. Elke week bespreek je de voortgang met je persoonlijke coach. Eventuele vragen of onduidelijkheden worden dus direct aangepakt. De begeleiding vindt plaats door middel van twee sessies per week met coach en een sessie per week op eigen initiatief.

In welke groepssessie je wordt ingedeeld is afhankelijk van je doelstelling. Doelstellingen die vaak voorkomen zijn: “Ik wil afvallen”, “Ik wil zwaarder worden” en/of “Ik wil me fitter en gezonder voelen”. Natuurlijk zijn er tal van overige doelstellingen. Deze komen naar voren tijdens het eerste consult. De kracht van de cursus is dat er niet alleen naar de 10 weken gekeken wordt. De cursisten leren namelijk het hoe en waarom, waardoor ze de vruchten nog lang na de cursus kunnen plukken.

Meer informatie

Consult & analyse

Het ContourSupport Controleconsult is een korte sessie van 15 minuten waarbij de basismetingen gedaan (kunnen) worden. Denk hierbij aan gewichtsmeting, vetmeting en omvangsmeting. Daarbij wordt er kort doorgenomen of de doelstellingen helder zijn en worden tips en adviezen gegeven. Het consult is de ideale “vinger aan de pols”. De consulten zitten ingeweven in de cursus, maar zijn ook na de cursus los verkrijgbaar.

Tijdens de ContourSupport Diepte-analyse wordt gekeken hoe jouw lichaam reageert op je voedings-, bewegings- en leefpatroon. De persoonlijke analyse omvat twee consulten. Tijdens het eerste consult met een persoonlijke coach wordt het voedingsdagboek uitgelegd. In het tweede consult zal de voedingsdeskundige de resultaten van de test doornemen en adviseren hoe hier verbetering in te brengen is.

Meer informatie

Nog geen lid van onze club?