Ga naar hoofdinhoud

90 jaar jong en elke week fitness. Ons oudste lid vertelt: “Zo mobiel en vitaal mogelijk blijven, daar doe ik het voor”

 

De heer Laurens Vijgen is 16 februari jongstleden 90 jaar geworden en is daarmee het oudste lid van FitnessBijHoen. Genoeg reden om hem het hemd van zijn lijf te vragen.

 

Iedere vrijdagochtend staat u weer enthousiast klaar om uw wekelijkse work-out te starten. Wat motiveert u het meeste om uw routine vast te houden?

 

“Ik weet waarvoor ik het doe”: zo fit en zo vitaal mogelijk blijven. Op mijn leeftijd (90 jaar, red.) is het belangrijk dat je niet vast roest. Door een keer in de week te gaan sporten blijf ik in beweging, ik voel me fit en krijg energie. Daarbij heb ik er ontzettend veel plezier in, dat is ook niet onbelangrijk”.

 

Dat klinkt als een doorgewinterde sportman! Heeft u altijd veel gesport?

 

” Nee, zeker niet! Ik ben pas na mijn 60e levensjaar gaan sporten en ben nu ruim één jaar lid bij FitnessBijHoen. Wat betreft sport ben ik een laatbloeier. Op mijn 60e ben ik begonnen met tennis, hetgeen ik tot mijn 88e met veel plezier heb gedaan. Op diezelfde leeftijd heb ik nog een nieuwe hobby ontwikkeld en ging ik graag op skivakantie, tot ongeveer mijn 75e levensjaar stond ik jaarlijks op de latten in de sneeuw. Dat wil overigens niet zeggen dat ik voor mijn 60e nooit actief bezig was, voor mijn pensioen fietste ik zo’n 30 kilometer door weer en wind van mijn huis naar mijn werk bij de NAFTA-kraker in Beek. Na mijn diensttijd ben ik zoals velen van mijn leeftijd aan de slag gegaan bij de Emma Staatsmijnen, hier was ik verantwoordelijk voor het onderhoud van allerhande machines. Na de sluiting van de mijnen werd mij een baan aangeboden bij het toenmalige DSM waar ik tot mijn vervroegd pensioen gewerkt heb.

Momenteel ben ik al 30 jaar met pensioen en geniet ik met volle teugen. Samen met mijn partner Ria ga ik graag wandelen of fietsen, ook gaan we zo nu en dan eens op vakantie. Als de zon schijnt werk ik graag in mijn tuintje, daar kom ik helemaal tot rust”.

 

Dat klinkt als een druk schema! En toch nog tijd om te sporten! Hoe ziet uw trainingsprogramma er uit?

 

“Elke vrijdagochtend kom ik rond 09:00 uur binnen en start ik meestal op de crosstrainer. Vervolgens doe ik verschillende spier-verstevigende oefeningen die ik met van een van de fitnesscoaches heb gekregen. Dat is ook het mooie bij FitnessBijHoen: ze maken een verantwoord trainingsschema dat past bij je leeftijd en doelstelling”.

 

Een tevreden lid, goed om te horen! Zijn er nog meer redenen waarom FitnessBijHoen voor u de juiste keuze is?

 

“Naast de persoonlijk en goede begeleiding van de fitnesscoaches vind ik de sfeer heel belangrijk. Na of tijdens het trainen is er altijd tijd voor een kopje koffie, men kent elkaar bij naam en ik voel me thuis. Gezelligheid en plezier bij het sporten is minstens zo belangrijk als het resultaat, en dat is bij FitnessBijHoen allemaal aanwezig”.

[box]

Ik wil hardlopen!


Door het onderstaande formulier in te vullen kun je jezelf aanmelden voor deze activiteit.

[/box]