Fysiotherapie in Brunssum

Fysio

Fysiotherapie

Fysiotherapie is geschikt voor jong en oud. Ervaar je lichamelijke klachten? Wacht dan niet langer en breng een bezoek aan de fysio. Fysiotherapie kent meerdere doeleinden. Het is geschikt voor iedereen die klachten heeft aan spieren, gewrichten, banden en zenuwen. Daarnaast werkt fysiotherapie ook klachtvoorkomend. Door regelmatige behandelingen blijft je lichaam optimaal functioneren en voorkomen je pijn of andere klachten.

Mogelijkheden

Manuele therapie

Manuele therapie is bedoeld voor mensen met klachten in het bewegingsapparaat. Denk hierbij aan de wervelkolom en gewrichten in armen en benen. De klachten worden verholpen door de lichaamsdelen rond het gewricht op een bepaalde manier te bewegen zodat de beweeglijkheid van de gewrichten in rap tempo kan worden vergroot.

Sport Fysiotherapie

Sportfysiotherapie is bedoeld voor mensen die een blessure hebben opgelopen of overtraind zijn en zo snel mogelijk weer aan de bak willen. Een sportfysiotherapeut weet exact wat er tijdens het sporten gebeurt en begrijpt daarom beter hoe je geblesseerd bent geraakt. In overleg wordt er een plan van aanpak opgesteld, desnoods met een aangepast schema. Alles om ervoor te zorgen dat jij zo snel mogelijk weer aan de slag kunt.

Medical taping

Bij medical taping wordt er gebruik gemaakt van Cure Tape. Deze tape komt qua elasticiteit en gewicht overeen met de menselijke huid. Hierdoor heeft de tape een liftende werking op de opperhuid en ontstaat er meer ruimte tussen opper- en onderhuid. Dit geeft een onmiddellijke drukvermindering, waardoor de bloedcirculatie en lymfeafvoer herstellen. Hierdoor zal de pijn afnemen en de snelheid van het herstel toenemen.

FysioFitness

Speciaal voor leden van BijHoen is er iedere maandag- en woensdagavond van 18.30 tot 19.30 uur de mogelijkheid om professioneel advies te krijgen met betrekking tot sporten en klachten die problemen opleveren tijdens of na het sporten. Dit advies is volledig gratis voor leden van BijHoen Fitness & Wellness.

Medische trainingstherapie

Deze therapie is geschikt om een teveel aan beweging te stabiliseren, met als einddoel functieherstel. Goed functioneren is mogelijk als er een evenwicht is tussen de belastbaarheid en de dagelijkse belasting. Met deze therapie kunnen klachten die te maken hebben met houding en beweging worden verholpen.

Osteopathie

Bij osteopathie wordt het lichaam beoordeeld op beweeglijkheid en onderlinge samenhang van alle weefsels van het lichaam. Behandeling richt zich op het verlichten en/of wegnemen van lichamelijke klachten. Bij osteopathie worden geen medicijnen of apparaten gebruikt, maar wordt er juist gebruik gemaakt van het zelfgenezend vermogen aangesproken.

COPD

COPD is een verzamelnaam voor de chronische longaandoeningen emfyseem (rek uit de longen) en chronische bronchitis. COPD is niet te genezen en zal in de loop der jaren verergeren. Wel is er een mogelijkheid om bepaalde gewoontes te veranderen om COPD draaglijker te maken waar mogelijk. Denk hierbij aan het ontwikkelen van een goede ademhalingstechniek, het aanleren van de juiste hoesttechniek, het geven van ontspanningsoefeningen, het verbeteren van de conditie én het aanleren van een actievere leefstijl. Een training die erop is gericht om de omstandigheden zo optimaal mogelijk te maken.

Nog geen lid van onze club?