Ga naar hoofdinhoud

Doe mee met de FitnessBijHoen FitnessChallenge! Één keer per kwartaal organiseren we een kleine competitie in het FitnessTheater. In de maand augustus kun je meedoen aan:

 

Plyo Pushups

Maak zoveel mogelijk Plyo Pushups (push-up met in de handen klappen) achter elkaar. De oefening wordt uitgevoerd bij de core & stability zone. In de maand augustus kun je de FitnessCoach aanspreken om je score te noteren (dat mag meerdere malen per maand). Na je score kun je in de tussentijd verder trainen om je (persoonlijke) prestatie te verbeteren. De hoogste gemeten scores worden, bij het betreffende onderdeel, op een scoreboard gemeld zodat gezien kan worden wie op dat moment het beste is. Er is een competitie voor dames en voor heren. De winnaars winnen een FitnessBijHoen sportpakket (bidon/handdoek/sporttas) en natuurlijk eeuwige roem! Doe jij ook mee?

 

Regels:

1. Startpositie is liggen in een push-up houding met de buik op de grond
2. Mannen: 1 herhaling is jezelf actief omhoog werken in plankpositie met een verplichte klap in de lucht (geen klap, geen herhaling), vervolgens moet de grond lichtjes met de borst worden aangeraakt
3. Vrouwen: geldt hetzelfde als voor de mannen alleen mag de plyo push-up vanaf de knieën uitgevoerd worden.
4. Je mag maximaal 3 seconde onder blijven om te rusten (laatste loodjes).

 

 

plyopushup