Ga naar hoofdinhoud

Hoewel ons jongste lid nog maar net 3 maanden jong is, is Jasper één van onze jongste leden. Jasper is gestart toen hij nog geen 6 maanden jong was met Babyzwemmen en zwemt intussen bij het Peuterzwemmen.

 

Hoe zijn jullie in contact gekomen met BijHoen Fitness & Wellness?

Mama: Al geruime tijd was ik al via internet op zoek naar een geschikte plek om te gaan zwemmen met Jasper. In deze zoektocht kwam ik genoeg zwembaden tegen waar er Babyzwemmen werd aangeboden, maar de ene keer was de afstand te ver, dan kwam het tijdstip van de les niet uit en op andere plekken was het water weer te koud. Gelukkig kwamen we toen bij BijHoen uit en zijn we snel van start gegaan.

 

Jasper was nog geen 6 maanden jong toen jullie van start zijn gegaan. Hoe waren de eerste ervaringen voor jullie en Jasper met het Babyzwemmen?

In het begin vonden we het alle drie reuzespannend. Bij papa en Jasper voelde het al snel vertrouwd dankzij de toenmalige juffrouw Petra. Bij mama heeft het niet veel langer geduurd of ze was ook gewend.

 

Wat vinden jullie het leukst aan de lessen?

Jasper vindt het helemaal geweldig om onder water te gaan. Ook kan het hem niet wild genoeg gaan. Op de rug zwemmen vind hij nog een beetje eng, maar in het los zwemmen heeft hij veel plezier.

 

Ruim anderhalf jaar zwemmen jullie nu met Jasper hier, zien jullie verschillen?

Geleidelijk aan speelt juffrouw Corinne hierop in. Je merkt heel goed dat Jasper steeds vrijer is geworden. Hij heeft het zo goed naar zijn zin dat we hem op de dinsdagen wanneer we ’s avonds komen zwemmen hem zo laat mogelijk vertellen dat we gaan zwemmen anders blijft hij vragen wanneer we nou gaan zwemmen! Hij weet ook precies de weg van de ingang bij BijHoen, naar het registreren, de kleedruimtes en door naar het zwembad.

(Bij het Peuterzwemmen dien je je te registreren bij de receptie waarna je een muntje krijgt welke je aan de juffrouw geeft. Het was mooi om te zien dat Jasper meteen om een muntje vroeg toen hij met zijn ouders binnenkwam voor dit interview).

 

Gaat papa of mama altijd mee het water in of wisselen jullie dit af?

Vanaf het begin af aan doen we dit om en om. De ene week papa en de andere week mama. We slaan ook nooit een week over, met uitzondering van vakantie en ziekte natuurlijk.

 

Nu Jasper in het Peuterzwemmen groepje zit zal er langzamerhand steeds meer voorbereid worden richting het ABC-zwemmen wat vanaf 4 jaar gedaan kan worden. Merken jullie hier iets van in de lessen?

Jasper mocht met anderhalf jaar al naar het Peuterzwemgroepje dat eigenlijk vanaf 2 jaar is. Het ging zo voortvarend. Er was wel een duidelijk verschil te merken. Bij het Babyzwemmen is het echt wennen aan het water en heb je je kind dichtbij je. Bij het Peuterzwemmen leren ze echt al zwemmen en moet je je kind af en toe letterlijk en figuurlijk los laten.

 

En dan nog mooi nieuws!..

Er zit een nieuw waterratje aan te komen. Dit verklapte Niels en Nikky ons ook nog. Jasper wordt grote broer. Nikky is nu (09-03-2017) 16 weken zwanger. De nieuwe telg willen we met 6 weken al laten starten als alles goed gaat!