Ga naar hoofdinhoud

In leden aan het woord kun je kennis maken met één van onze leden. Dit keer is Math van Laar (53) aan de beurt. Math is lid sinds april 2012 (7,5 jaar)

Wie is Math? Vertel eens over je beroep, thuissituatie en hobby’s?

“Nou, ik ben dus Math van Laar. Ik heb een zoon en 3 dochters. Ik ben 10 jaar samen met Angeliqué en vorig jaar zijn wij getrouwd. Verder woon ik in Nuth en heb ik sinds 2011 een eigen bewindvoerderskantoor Budgetcontrol4u in Geleen. In mijn vrije tijd luister ik graag naar muziek, wandel ik met de hong of kijk ik naar Formule 1 en wielrennen.”

Wat deed je aan sport voordat je bij BijHoen ging sporten?

“Voorheen woonde ik in Margraten en heb ik daar aan Spinning gedaan. Verder deed ik aan badminton en volleybal. Wat ik toen deed en nu nog graag doe is wandelen en wielrennen.”

Hoe ben je in aanraking gekomen met BijHoen en met welke reden?

“Ik ben in aanraking gekomen met BijHoen dankzij Gwen, de dochter van mijn vrouw. Gwen liep stage bij BijHoen en heeft na haar stage nog een lange tijd bij jullie gewerkt naast haar studie. Tijdens deze periode verhuisde ik deze kant op en Gwen raadde mij dus aan om BijHoen eens uit te proberen. Zo gezegd, zo gedaan. En sinds die tijd ben ik nooit meer weggaan. Sterker nog: na verloop van tijd zijn mijn vrouw, schoonmoeder en andere dochter ook mee komen sporten!”

Aan welke activiteiten doe je en heb je deze altijd al gedaan of ook anderen?

“In het begin deed ik puur alleen aan Spinning. Na een jaar kwam ik in aanraking met het RunningTeam van BijHoen. Dit kwam doordat ik langs het parcour van de Parelloop stond te kijken en het team van BijHoen voorbij zag komen. Ik raakte in gesprek met Jimé (Hoen). Jimé leidde destijds het team en vroeg of ik niet eens mee wilde trainen. Vervolgens liep ik enkele maanden later mijn eerste hardloopwedstrijd met het RunningTeam van BijHoen: Maastricht Mooiste (5km) in 2013. Verder doe ik ook graag aan krachttraining en heb ik een periode meegedaan aan de Pilates lessen.”

Hoe combineer je de activiteiten?

“Maandag doe ik aan Spinning, op woensdag en vrijdag doe ik mee aan de Hardlooptraining en zondag ga ik voor mezelf buiten wielrennen. Ik heb echt het gevoel dat de ene activiteit de andere erg goed aanvult!”

Zijn er sportieve doelen die je behaald hebt, maar je vooraf niet gedacht had die te kunnen behalen?

“Zeer zeker! Ik liet al vallen dat ik in 2013 mijn eerste hardloopwedstrijd liep van 5km liep. Nou, ik had nooit durven denken dat ik iets meer dan 3 jaar later in oktober 2016 mijn eerste marathon zou gaan lopen! Een half jaar later in april 2017 liep ik zelfs mijn tweede marathon. Voorheen was ik helemaal geen hardloper. Ik had dus nooit gedacht deze doelen te kunnen behalen. Ik zou ze dan ook nooit behaald hebben zonder de expertise binnen BijHoen. En dan vooral dankzij hardlooptrainer Kees Franssen! Hij heeft mij enorm geholpen met het samenstellen van de juiste trainingsschema’s om zo mijn doelen te behalen.”

Heb je nog andere hoogtepunten meegemaakt bij BijHoen?

“Dat zijn er heel wat! Ik zal er vast een aantal vergeten, maar dit zijn de hoogtepunten waar ik nu op kwam.”

  • De SpinningMarathons
  • Hardloopevenementen als Maastricht Mooiste en de Parelloop mét aansluitende barbecues
  • Marathons van Amsterdam en Rotterdam
  • Obstacle Runs als de Strong Viking Run en de Caveman Run
  • Het 30-jarig jubileumfeest van BijHoen
  • Samen het WK Voetbal kijken in de bar bij BijHoen

Heb je nog sportieve doelen die je graag wilt behalen?

“Ik heb altijd doelen nodig, dat motiveert mij juist het meest! Ik ben nu weer volledig hersteld van een blessure. Ik kan nu weer vrijuit hardlopen en mijn nieuwe doel is dan ook een goede 10km te lopen tijdens de Venloop aanstaande maart. Hier gaan we weer met een gezellige groep van RunningTeam naartoe.”

Wat spreekt je het meest aan betreft het sporten bij BijHoen?

“Er zijn veel mogelijkheden en er is een gemoedelijke, vriendschappelijke sfeer. Er zijn leuke evenementen die georganiseerd worden of waar BijHoen aan deelneemt. De verschillende groepen pakken zich goed samen, waardoor iedereen zich welkom voelt. En misschien wel het allerbelangrijkste: er is deskundige begeleiding aanwezig!”